Utdanning i reiseliv – studieturer og Amadeus kurs er inkludert i studieavgiften

Fredrikstad FagAkademi
Gratis
Utdanning i reiseliv – studieturer og Amadeus kurs er inkludert i studieavgiften

Studie i reiseliv, kultur og turisme

Studienavn: Reiselivskoordinator
Varighet:    1 år heltid  (2 semestre)
Studiestart: Februar 2018
Pris:        49 850,- pr semester 
       (inkludert studieturer og Amadeus kurs)

Etter å ha fullført studie i reiseliv (1 år heltid) får du rett til å benytte tittelen Reiselivskoordinator. Dette er en utdanning i reiseliv, kultur og turisme, som er tilpasset de som ønsker en jobb i en av verdens raskest voksende bransjer.

Reiselivsbransjen er i endring, og digitale medier spiller en stadig større rolle. Både sosiale og digitale medier, sammen med teoretiske og praktisk reiseliv fag, utgjør derfor det spennende reiseliv studiet til fagskolen Fredrikstad FagAkademi.

Det meste av undervisningen foregår i Fredrikstad, men i løpet av studieåret reiser klassen på to studieturer. De siste årene har klassene vært i bl. annet Barcelona, Split, Aten og London. Her får de brukt det de har lært på skolen. Både vurdering av reisemål, guiding, planlegging av turer mm.

Begge studieturene og Amadeus kurs er inkludert i studieavgiften

Studiet inneholder også en praksisperiode som varer ca 4 uker. Her kan du lese om tidligere studenters praksiserfaringer 

Søk studieplass'

opptakskrav

 

 

Ann

Kurs i Amadeus inkludert i studieavgiften

Bookingsystemet Amadeus er et av verdens ledende systemer. Dette benyttes av mange av de store flyselskapene, hoteller, bilutleie, og andre reiseliv aktører.  Systemet er mest brukt av de norske reisebyråene.  I studiet innen reiseliv er det inkludert  et 30 timers kurs i Amadeus. Dette kurset er det samme som reiselivsbransjen selv benytter, og en forutsetning for arbeid blant annet i reisebyrå / online reisebyrå

Du finner alle detaljer om de ulike fagene under arkfanen “Fag” øverst på siden.

Praktisk utdanning

Fredrikstad FagAkademi har utdannet studenter innen reiseliv i godt over 20 år. Vi har derfor lang erfaring med hva som er viktig å fokusere på i et praktisk studie. Vi vil at du raskt skal komme i jobb etter studiet. Derfor tilpasser vi ikke bare det faglige innholdet, men også den pedagogiske metoden eller måten vi underviser på. Da vil du raskt være i gang på din nye arbeidsplass etter endt studie.

En fagskole er en praktisk skole, der du kan ta høyere yrkesrettet utdanning. Dvs vi har både “vanlig”undervisning men også mye praktisk arbeide i timene våre. Planlegging av turer, design av digitale flyers, sosiale mediekampanjer, i tillegg til bl. annet guiding er noen av arbeidsoppgavene.  Oppgavene er tilnærmet identisk med det du kommer til å gjøre når du kommer ut i jobb. I de fleste fagene er bruk av digitale medier sentralt, og du kommer derfor til å bli godt kjent med bruk av dette.

Gode jobbmuligheter med utdanning i reiseliv

Det å studere reiseliv gir deg en praktisk rettet utdanning og du kan velge flere felt innenfor verdens største næring. Våre studenter får jobber i alt fra hoteller, flyplasser, reisebyrå, eventbyrå, turistkontorer, ute på destinasjoner  m.m.

En praktisk rettet utdanning gjør den ikke bare morsom og spennende, men også at du er klar til å komme raskt i jobb.

Siden Fredrikstad FagAkademi har utdannet studenter innen reiseliv i mange år, er vi godt kjent med bransjen. Mange bedrifter og bemanningsselskaper velger å ta kontakt med oss når de trenger nye medarbeidere.

"FFA

FFA er en varm og    inkluderende skole med særdeles flinke og hyggelige lærere. Det faglige innholdet er selvsagt det viktigste, noe jeg føler så absolutt var veldig bra, men de skal også ha skryt for at de har fokus på inkludering og miljø. Arbeid på tvers av klasser og sosiale happenings skaper et miljø jeg vil påstå en ikke finner andre steder. Oppsummert så hadde jeg en særdeles lærerik og fin studietid på FFA og kan varmt anbefale dette til andre! : Raymond

Har du noen spørsmål om studiet?

Dersom du synes dette studiet høres  interessant ut, og vil høre mere, kan du ta kontakt med vår fagansvarlige: Maricor Maglasang her.

Gå til arkfanen øverst på denne siden merket “Fag” for å lese mere om de ulike fagene.

Opptakskrav til Reiselivskoordinator finner du her.

Søknadsskjema finner du her.

studere reiseliv, reiseliv fagskole

“Eg er utruleg fornøgd med valet mitt om å starte på FFA, det har vore eit utruleg flott og lærerikt år! Me har mykje praktisk arbeid og det me lærar er veldig relevant for arbeidslivet. Lærarane er veldig dyktige.  De stiller opp og helper deg med alt det skulle vere! Eg er superførnøgd og anbefalar FFA på det sterkaste!”, May Elena Trydal.”Eg er utruleg fornøgd med valet mitt om å starte på FFA, det har vore eit utruleg flott og lærerikt år! Me har mykje praktisk arbeid og det me lærar er veldig relevant for arbeidslivet. Lærarane er veldig dyktige.  De stiller opp og helper deg med alt det skulle vere! Eg er superførnøgd og anbefalar FFA på det sterkaste!”, May Elena Trydal.

 

Videreutdanning etter studiet

Dersom du har fullført dette studiet, kan du søke om opptak, og forsette fagskoleutdanningen din på utdanning innen reiseliv (1/2 år heltid påbygg) Reiselivskooridinator med hotellfag

Fredrikstad FagAkademi er en offentlig godkjent fagskole. Våre godkjenninger kan du se her.

Våre studenter er medlem av “Organisasjon for norske fagskolestudenter” ONF

Her kan du lese om hva en fagskole er

Øvrige samarbeidspartnere er:

www.studentum.no – Nettportal over studier i Norgen
www.utdanning.no – oversikt over alle utdanninger i Norge
www.azets.no – rekrutteringsbyrå

KORT OM STUDIET

 • Studienavn  :   Reiselivskoordinator
 • Oppnådd tittel  :   Reiselivskoordinator
 • Varighet  :   1 år heltid
 • Oppstart  :   5. februar 2018
 • Nivå  :   Fagskole
 • Språk  :   Norsk
 • Fagskolepoeng  :   60
 • Søkefrist  :   Løpende opptak frem til studiestart
 • Lånekassegodkjent  :   Ja
 • Pris  :   49 850,- pr semester inkl. studieturer, Amadeuskurs og eksamensavgift. Opptaksgebyr kr. 1500,-
Gjennom mange år har fagskolen Fredrikstad FagAkademi utdannet studenter innen Regnskap og økonomi, Reiseliv og IT/nettverk. Våre studenter kommer fra hele Norge til studentbyen Fredrikstad. Selv om vi er en av de største innen vårt felt, er vi likevel ikke større enn at vi «ser» den enkelte studenten. Våre styrker er at vi har personlig oppfølging, små klasser, og et bra fagmiljø. Vi er en fagskole som tilbyr praktisk høyere yrkesrettet utdanning for deg både med og deg uten studiekompetanse. Våre studenter kommer raskt i jobb. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg.
Maricor er fagansvarlig for vårt reiselivsstudie. Hun har reiseliv godt inngrodd i ryggraden og er lidenskapelig opptatt av denne bransjen. Mange års erfaring i reiseliv har gitt henne solid bransjekunnskap. Google sertifisert i 2014, hun er opptatt av teknologi og digitale medier og dens bruk i reiseliv. Maricor sitter i styret i PATA (verdens største reiselivsorganisasjon). Hun sitter også som eneste reiselivslærer i Norge i Transportklagenemnda som nemndsmedlem. I fritiden liker hun å reise, lese bok, dykke og gå på kino. Favoritt reisemål er New York. For reisetips og inspirasjon, følg henne på Instagram og Snapchat: @reisekonsulent.
Bjørn-Arild er fagansvarlig for studiet regnskap og økonomi. Han har over 20 års erfaring som lærer og kursholder. Bjørn-Arild er utdannet faglærer i regnskap og økonomi med pedagogikk ved Høgskolen i Halden. Han underviser i fagene regnskap, lønn, aktuelle programmer, bedriftsøkonomi, budsjettering mm. Han kjent for å være god til å motivere, engasjere, skape trygghet og et godt miljø, som gir en god læringsplattform for studentene.
Bjørn har 25 års erfaring fra noen av landets største bedrifter. Han har erfaring fra ulike lederstillinge innen både it og salg/markedsføring. Bjørn fungerer både som daglig leder og styreleder i Fredrikstad FagAkademi. Har gjennomført pedagogisk tilleggsutdanning ved Høyskolen i Østfold. Bjørn underviser i fag som etablering & markedsføring, budsjettering, prosjektledelse m.m
Jørn er skolens rektor men også fagansvarlig for lærerteamet som jobber rundt IT studiet vårt. Han har over 20 års erfaring som IT lærer, kursleder, foredragsholder og konsulent innenfor nettverksadministrasjon og IT . Jørn er blandt annet utdannet lærer ved Høgskolen i Halden og underviser i fagene Nettverkadsministrator innenfor Microsoft nettverksteknologi, grunnleggende server/nettverk, Microsoft Exchange og SQL samt Wordpress. Jørn er også faglig ansvarlig for undervisningen innenfor Microsofts kontorstøtteprogrammer for regnskapsstudenter og reiseliv