Utdanning i nettverk – bli IT ansvarlig

Fredrikstad FagAkademi
Gratis
Utdanning i nettverk – bli IT ansvarlig

Studere it / nettverk ved Fredrikstad FagAkademi ?

Studienavn: Nettverksadministrator med design
Varighet:    1 år heltid  (2 semestre)
Studiestart: Februar 2018
Pris:        46 850,- pr semester 

microsoft-certification-offical-seal1

Utdanning i nettverk gir deg tittelen “Nettverksadministrator med design”. Utdanningen er spesielt tilpasset til de som ønsker å jobbe praktisk med IT, installasjon og drift, men som ikke har lyst til å bli programmerere. Varighet er 1 år heltid. Hovedtemaene i studiet er installasjon av servere, klienter, feilsøking, drift og oppsett av nettverk.

Skybaserte løsninger med Microsoft

Plattformen vi bruker er i større og større grad skybasert, hvor man går bort fra stedbaserte installasjoner på lokale servere. Dette er samme teknologi som bedrifter og næringsliv er på vei til å gå over til så dette er viktig å kunne når du søker jobb etter studiet. Dette vil si at løsningene vi kjører ligger ute på nettet på enorme servere og man setter opp virtuelle løsniger mot disse fra skolen. Microsoft Azure er en av de meste kjente løsningene som vi benytter i studiet.

kristoffer

Det passet perfekt for meg som ikke hadde generell studiekompetanse, tok  1 års studie i Nettverksadministrator med design. Veldig fint og trygt miljø, med kjempe flinke lærere. Og etter endt studie gikk jeg rett ut i jobb som IT-Konsulent. Så denne skolen er virkelig og anbefale: Kristoffer-)

Opptak pågår fortsatt og du kan søke studieplass nå. Det er samme søknadsskjema for både deg med og deg uten studiekompetanse.

Søk studieplass'

opptakskrav

 

 

 

Windows klient/365, Windows server administrasjon, E-post med Microsoft Exchange,  og databaser med MS SQL server er noen av de fagene vi skal gjennom. Du finner flere detaljer om de ulike fagene under arkfanen “Fag” øverst på denne siden.

studere IT/Nettverk

Cisco Networking Academy

Switching og ruting med Cisco er også en sentral del av studiet. Fagskolen Fredrikstad FagAkademi (FFA) er som veldig få læringsinstitusjoner i Norge godkjent som Cisco NetWorking Academy. Du får derfor tilgang til Ciscos eget nettbaserte opplæringsssystem som student ved FFA. Usikker på hva Cisco er? Du kan lese mere på denne linken (Wikipedia).

Gode jobbmuligheter med utdanning i nettverk

Jobbulighetene er mange, fra IT ansvarlig i små og mellomstore bedrifter, til det å være en del at et driftsteam eller konsulentgruppe i store virksomheter. Du finner tidligere FFA studenter med utdanning i nettverk innenfor en lang rekke bransjer, da IT og teknologi er en sentral del av de aller fleste virksomheter. Siden studiet og pensum er tilpasset de store leverandørenes krav(Microsoft og Cisco) er det også fult mulig å arbeide internasjonal. Studie er også beskrevet iht det internasjonale kvalifikasjonsrammeverket, som betyr at innholdet er målbart for bedrifter i andre land. De vet hva du har lært, og har mulighet for å kunne vurdere deg for mulige jobber.

 

"FFA

FFA er en varm og    inkluderende skole med særdeles flinke og hyggelige lærere. Det faglige innholdet er selvsagt det viktigste, noe jeg føler så absolutt var veldig bra, men de skal også ha skryt for at de har fokus på inkludering og miljø. Arbeid på tvers av klasser og sosiale happenings skaper et miljø jeg vil påstå en ikke finner andre steder. Oppsummert så hadde jeg en særdeles lærerik og fin studietid på FFA og kan varmt anbefale dette til andre! : Raymond

Praktisk utdanning

hva skal jeg studere
Mange timer med lab øvelser

En fagskole er en praktisk skole, der du kan ta høyere yrkesrettet utdanning. Dvs vi har både “vanlig” undervisning, men også mye praktisk arbeide i timene. Praktisk arbeide for en Nettverksadministrator vil si at du drifter og intstallerer løsninger på den til enhver tid aktuelle teknologien både stedbasert og i “skya”. Innenfor faget Cisco jobber du også praktisk med rutere og switcher, både virtuellt og med fysiske “bokser” i vår egen Cisco lab her ved FFA.

Eksamensformer

Innenfor IT bransjen er elektronisk testing for lengst den aksepterte testformen. I studiet Nettverksadministrator er det en kombinasjon av tester og prosjektoppgaver du skal gjennom. Da lærer du deg samtidig hvordan du som nettverksadsministrator må oppdatere deg videre i din karriere, noen som er viktig i vår bransje. I fagskolestudiet må du bestå alle tester, prøver og prosjektoppgaver for å få utstedt vitnemål med tittelen “Nettverksadministrator med design”.  Du vil ved oppstart av studiet få utdelt detaljert informasjon om krav og prøverformer i de ulike fagene du skal gjennom som student hos oss på FFA.

Kan jeg ta sertifiserinstester i tillegg?

mcp-logoJa, det kan du. Siden vårt studiet er oppdatert til den programvaren som benyttes i dag, kan du ta flere ulike sertifiseringstester fra Microsoft og Cisco underveis hvis du vil. Da kan du oppnå titler som Microsoft Certified Professional (MCP), Microsoft Technology Associate (MTA) med flere. Fredrikstad FagAkademi er som eneste fagskole i Norge godkjent som Pearson Vue testcenter og du kan derfor ta disse sertifiseringstestene direkte i ditt eget klasserom. Det er viktig å merke deg at du ikke trenger disse sertifiseringene for å oppnå vitnemål. Det er opp til den enkelte student om du ønsker å ta tester, og du kan også ta de etter at du har begynt i jobb. Disse sertifiseringstestene er vanlig å benytte i IT bransjen i dag, spesielt innenfor konsulentbransjen. Alle som arbeider innen IT er godt kjent med dem og vet hva de betyr. Pensumet ved de fagene ved FFA der dette er aktuelt, er tilpasset sertifiseringene og leverandørenes krav.

Har du noen spørsmål om studiet?

Jørn Jensen har over 20 års erfaring som IT lærer og IT konsulent innenfor klient og server teknologi. Jobber i dag mest med Microsoft plattformen.

Dersom du synes dette studiet er interresant og vil høre mer om det så er vår fagansvarlig Jørn Jensen klar til å hjelpe deg.

Vil de lese om de ulike fagene så på arkfanen merket “Fag” øverst på denne siden.

 

Opptakskrav for Nettverksadministrator med design finner du her.

Søknadsskjema finner du her.

IT studie

 

 

 

 

 


Fredrikstad FagAkademi er en offentlig godkjent fagskole. Våre godkjenninger kan du se her.

Våre studenter er medlem av “Organisasjon for norske fagskolestudenter” ONF

Her kan du lese om hva en fagskole er

Øvrige samarbeidspartnere er:

www.studentum.no – Nettportal over studier i Norgen 
www.utdanning.no – oversikt over alle utdanninger i Norge
www.azets.no – rekrutteringsbyrå

KORT OM STUDIET

 • Studienavn  :   Nettverksadministrator med design
 • Oppnådd tittel  :   Nettverksadministrator med design
 • Varighet  :   1. år - Heltid (2 semestre)
 • Oppstart  :   05. februar 2018
 • Nivå  :   Fagskole
 • Språk  :   Norsk (litteratur på engelsk)
 • Fagskolepoeng  :   60
 • Søkefrist  :   Løpende opptak frem til studiestart
 • Lånekassegodkjent  :   Ja
 • Pris  :   46 850,- pr semester, inkludert eksamensavgift. Opptaksgebyr kr. 1500,- og lærebøker kommer i tillegg
Gjennom mange år har fagskolen Fredrikstad FagAkademi utdannet studenter innen Regnskap og økonomi, Reiseliv og IT/nettverk. Våre studenter kommer fra hele Norge til studentbyen Fredrikstad. Selv om vi er en av de største innen vårt felt, er vi likevel ikke større enn at vi «ser» den enkelte studenten. Våre styrker er at vi har personlig oppfølging, små klasser, og et bra fagmiljø. Vi er en fagskole som tilbyr praktisk høyere yrkesrettet utdanning for deg både med og deg uten studiekompetanse. Våre studenter kommer raskt i jobb. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg.
Jørn er skolens rektor men også fagansvarlig for lærerteamet som jobber rundt IT studiet vårt. Han har over 20 års erfaring som IT lærer, kursleder, foredragsholder og konsulent innenfor nettverksadministrasjon og IT . Jørn er blandt annet utdannet lærer ved Høgskolen i Halden og underviser i fagene Nettverkadsministrator innenfor Microsoft nettverksteknologi, grunnleggende server/nettverk, Microsoft Exchange og SQL samt Wordpress. Jørn er også faglig ansvarlig for undervisningen innenfor Microsofts kontorstøtteprogrammer for regnskapsstudenter og reiseliv
Bjørn har 25 års erfaring fra noen av landets største bedrifter. Han har erfaring fra ulike lederstillinge innen både it og salg/markedsføring. Bjørn fungerer både som daglig leder og styreleder i Fredrikstad FagAkademi. Har gjennomført pedagogisk tilleggsutdanning ved Høyskolen i Østfold. Bjørn underviser i fag som etablering & markedsføring, budsjettering, prosjektledelse m.m
Maricor er fagansvarlig for vårt reiselivsstudie. Hun har reiseliv godt inngrodd i ryggraden og er lidenskapelig opptatt av denne bransjen. Mange års erfaring i reiseliv har gitt henne solid bransjekunnskap. Google sertifisert i 2014, hun er opptatt av teknologi og digitale medier og dens bruk i reiseliv. Maricor sitter i styret i PATA (verdens største reiselivsorganisasjon). Hun sitter også som eneste reiselivslærer i Norge i Transportklagenemnda som nemndsmedlem. I fritiden liker hun å reise, lese bok, dykke og gå på kino. Favoritt reisemål er New York. For reisetips og inspirasjon, følg henne på Instagram og Snapchat: @reisekonsulent.